Logotip

BIO AGRIS d.o.o.

Centar za održavanje i revitalizaciju tijela

SVETI DUH 9
10 000 ZAGREB

Mob: 098/194-69-59

M A S A Ž A   Z A   B E B E

M A S A Ž A Z A B E B E

Kada govorimo o masaži , masaža je jedna od najstarijih i najpoznatijih metoda liječenja. Dolazi od arapske riječi "MASS", što znači dodir , koji je od bitne važnosti jer pruža sigurnost , toplinu , zadovoljstvo , i ugodnost.

Ako se pitamo KAKO MASAŽA DJELUJE NA BEBE?

možemo slobodno reći da svaka beba voli kada je se dodiruje.Masaža bebe je optimalan poticaj za razvoj pokreta i osjeta ,poboljšava cjelokupni psihomotorni razvoj djeteta a istraživanja su također pokazala da redovna masaža pomaže prijevremenim ređenim bebama da brže dobiju na težini , poboljšava im se imunitet i neurološki razvoj.

Masažom potičemo emocionalni razvoj djeteta , poboljšava se probava ,poboljšava se cirkulacija i smanjuje se ili ublažavaju grčevi.

Kroz masažu roditelji ostvaruju bolju komunikaciju sa djetetom i time postavljaju bolju osnovu za odnos roditelj-dijete , posebno otac kome je to daleko teže nego majci koja je djete nosila 9 mjeseci.

KADA TREBA IZVODITI MASAŽU?

Najbolje kada je beba raspoložena , naravno kada je majka smirena i relaksirana.Možemo je raditi 2-3 puta na dan po 10-15 minuta,ovisno o raspoloženju djeteta. Prostorija mora biti dobro ugrijana ,možemo pustiti i laganu glazbu , da se i majka i dijete potpuno opuste.

Masažu ne smijemo raditi kada je dijete febrilno (kada ima visoku temperaturu), kada ima iziritiranu kožu od osipa i ne masirati odmah poslje jela da dijete ne povrati.

Prilikom masaže koristimo blaga ulja.

Masažu rade i profesionalni terapeuti kod određenih patologija djeteta

 

Galerija

« Pregled svih vijesti